Семена от Еуралис – генетика без аналог

Близо 300 земеделски производители от цялата страна посетиха техническия семинар на Еуралис Семена, провел се на 17 февруари в Гранд хотел Поморие под мотото „Създаваме семена, за да увеличим Вашата печалба“. Събитието бе проведено в партньорство с КВС Агро България, БАСФ и Тайтън Машинърис.

Френският земеделски кооператив, който преди месеци отпразнува 80-годишен юбилей,  представи селекция иновативни хибриди пролетници, които в съчетание с ефикасна схема на торене и растителна защита ще увеличат производителността на всяко стопанство.

Семинарът се проведе като част от инициативата ЗАЕДНО В ЗЕМЕДЕЛИЕТО – проект, който цели да обедини под един знаменател партньорски агро компании с цел предлагане на още по-качествен краен продукт в услуга на земеделските производители.

„За толкова години на международния пазар може да се каже, че ние не правим компромис с качеството, защото за нас то е абсолютен приоритет“, заяви Севдалина Георгиева, търговски мениджър на Еуралис по време на откриването.

„Движещата ни сила е иновацията и ние всяка година влагаме огромни средства, за да разгръщаме целия биотехнологичен капаците на лабораториите си с цел генетичен прогрес на хибридите. И като резултат имаме една от най-развитите изследователски програми в Европа, ефектът от която идва при вас под формата на силна и надежна генетика при всички направления култури, които предлагаме“, допълни г-жа Георгиева.

„Нашите семена са създадени така, че да увеличат печалбата ви – това е нашата крайна цел“.

Техническият мениджър на Еуралис Евгений Динев представи основните акценти в портфолиото на Еуралис за търговски сезон 2017 г.

При царевицата, компанията отново залага на две сухоустойчиви системи – Tropical Dent®, Roots Power®, както и ДУО системата за заплевелени площи.

От тази година Еуралис ще предлага нов хибрид от технологията Tropical Dent® от група по раннозрелост 340 по ФАО. Неговото име е ЕС Фаради и се отличава с бърз начален старт, както и с възможност за сеитба при по-голяма гъстота, заради разположението на листата му. Фаради е хибрид, чийто резултати през последните години са с 10 до 15% по-високи от стандарта за пазара.

В най-масовата група по зрялост – от 350 до 420, Еуралис предлага няколко актуални предложения:

ЕС Флато, ФАО 350 – един от топ хибридите в царевичното портфолио на фирмата, адаптивен и пластичен, с голям компенсационен ефект. Чудесен продукт за всички почвено-климатични условия, като дори при тежки години и бедни региони дава над 700 кг/дка.

ЕС Милорд, ФАО 360 е нова генетика от технология Tropical Dent®. Хибридът има висок добивен потенциал, подсигурен от добра толерантност към болести и устойчивост на полягане.

ЕС Метод, ФАО 380 е топ хибрид в портфолиото на Еуралис. Като изявен представител на технологията Tropical Dent®, Метод се отличава с бърз начален старт и много бързо отдаване на влага в края на вегетацията.

ЕС Сензор, ФАО 400 е многогодишен, вече доказал се продуктов лидер, толерантен на суша и климатичен стрес. Сензор винаги дава отлични резултати както на опитни полета, така и на масови блокове. За хибрида е характерна и много добрата компенсаторна способност.

ЕС Кортес, ФАО 420 е хибрид, толерантен на трайни засушавания. Растението е здраво, с регулярни кочани, а добивът е стабилен, дори при наличие на климатичен стрес.

ЕС Лагун е ново Tropical Dent® предложение в по-късната група по зрялост 460 по ФАО. Генетичният потенциал за добив на този хибрид е висок – над 1 500 кг/дка, а отдаването на влага в края на вегетацията е изключително бързо, което способства за навременно прибиране на реколтата.

За силаж и биогаз Еуралис има две предложения – ЕС Златан с ФАО 500 и ЕС Ферия с ФАО 550. Двата хибрида се характеризират с високо съдържание на скорбяла, отлична смилаемост на силажа, както и много траен “stay green” ефект.

На събитието бе представена и първата по рода си профилираща система при царевицата. Това е нова характеристика, която ще помага на специалистите да позиционират правилно всеки хибрид, за да извличат максимума от полетата.

При слънчогледа Еуралис предлага всички направления хибриди – конвенционални, Клиърфийлд, Клиърфийлд Плюс, Сулфо, линолови и високоолеинови.

Компанията разполага с един  много силен конвенционален хибрид – ранният ЕС Бела. Като част от системата за контрол на синя китка OR Master, продуктът е генетично устойчив на всички раси от паразита (над G), прави големи пити и има стабилни и високи нива на масленост. А ранният му цъфтеж обуславя толерантност към засушаване.

ЕС Терамис е средно ранен, номер 1 хибрид по добив в групата си. Част е от OR Master, устойчив на Синя китка до раса F. Характеризира се с регулярност и стабилност, независимо от почвено-климатичните условия, подходящ за всички райони на страната.

Лидерът в Клиърфийл технологията ЕС Флоримис е от среднокъсната група по зрялост. Флоримис има бърз начален старт, отличава се със силни и здрави растения и с добра толерантност на фома и фомопсис

За тази търговска година акцент на компанията е високодобивната селекция от Клиърфийлд Плюс хибриди, които нямат аналог в България. Хибридите са от ново поколение с подобрена генетика за толерантност към Пулсар Плюс. Това са Генезис CLP, Хисторик CLP, Джанис CLP, Поетик CLP, както и Лорис CLP. Всички Клиърфийлд Плюс хибриди на Еуралис се характеризират с устойчивост на всички раси синя китка, както и високо маслено съдържание.

Клиърфийлд Плюс хибридите на Еуралис гарантират на земеделските производители минимум 1% по-високо съдържание на масло в сравнение с конкурентните топ хибриди на пазара!
В портфолиото на компанията има и хибрид, представител на сулфо технологията. Това е ЕС Аркадия – хомозиготен , устойчив на всички раси синя китка.
Еуралис е сред лидерите и в селекцията рапица, сорго и соя.

За сезон 2017 г, Еуралис Семена предлага три атрактивни търговски програми:

Оферта 7+1 – За всеки 7 поръчани торби царевица ЕС Сензор, клиентът получава една безплатна

Оферта 10+1 – Втората промоция обединява топ хибридите при слънчогледа ЕС Терамис и ЕС Флоримис, царевица ЕС Метод и ЕС Кортес, както и един хибрид сорго ЕС Ализе. Това предложение дава възможност клиенът да получи по една бонус торба при поръчка от 10 торби от съответен хибрид.

Оферта 13+1 – За закупени 13 торби царевица от Еуралис, фермерът ще получи 1 безплатна. Хибридите, които са включени в предложението, са ЕС Кокпит, ЕС Галери, ЕС Флато, ЕС Милорд, ЕС Фаради, ЕС Лагун

Повече за промоционалните предложения на Еуралис може да научите ТУК