Еуралис Семена с нов мениджър за България

Мартин Величков, административен и финансов директор на Еуралис за Югоизточна Европа, бе назначен на позицията Мениджър за страната (Country manager), считано от декември 2019 г.

Заемайки новата позиция, Мартин Величков отговаря за развитието на компанията в България, както и за координацията и реализирането на глобалната стратегия за развитие на френската група Euralis Group.

Г-н Величков е част от екипа на Еуралис Семена от 2011 г. Преди да се присъедини към компанията, има повече от 10 г. опит като икономист в сферата на бързооборотните стоки и фармацията.

……………………………………………………………….

Еуралис Семена е част от Euralis Group, френска компания лидер в семепроизводството в Европа. Еуралис обединява 15 000 фермера, работещи в различни сектори на селскостопанското производство и има над 5 000 служители, както във Франция, така и в чуждестранните представителства на кооператива.

Компанията предлага пълна гама семена: царевица, слънчоглед, рапица, сорго и соя – бизнес, в който успехът изисква опитни специалисти и модерно технологии. Всички семена на Еуралис, произвеждани на 100 000 дка във Франция и 240 000 дка в Европа, са проследими. Те са обект на изпитване и контрол от различни сертифициращи органи в повече от 10 страни.