ЕУРАЛИС ПРЕДСТАВЯ НА ПАЗАРА ПРИЛОЖЕНИЕТО OR MASTER® APP

Еуралис Семенсес, европейски лидер при производството и дистрибуцията на слънчогледови семена, обяви преди няколко месеца, че пуска на пазара изключително иновативно приложение за смартфон, което позволява на фермерите да се предпазят от Синята китка (Orobanche Cumana), която е опасен паразит по слънчогледовата култура, засягащ повече от 60% от площите в Европа.

Представено под името OR MASTER® App, това ново приложение позволява на фермерите да преценят риска от откриване на Синя китка (OR) в полетата и им помага да намерят най-добрите хибриди, устойчиви на OR, който да са защитени от паразита. “Оценката на риска е основана на местното агрономическо състояние на фермата и препоръчаното решение е напълно персонализирано”, обяснява Седрик Дюлевант, проектен мениджър “Слънчоглед” в Еуралис.
Фермерите могат да изберат различни стратегии, като използват генетични хибриди, устойчиви на Синя китка, хибриди Clearfield® или хибриди, които са комбинация от двете технологии, за да получат максимална защита. Във всеки случай, приложението ще предложи персонализирана стратегия, която отговаря на натиска от OR и нуждите на фермата.

Освен цялостното предлагане на устойчиви на OR хибриди, OR MASTER® App ще спомогне за постигането на амбицията на Еуралис: да се осигури устойчива рентабилност на слънчогледовата култура за европейските фермери.
OR MASTER® App е безплатно приложение, което може да бъде изтеглено от Google Play (Android) и App Store (Apple).